Mariëtte van Gelder

o Internationaal
o Israëlisch

Mariëtte haar hele leven is dansen. Begonnen bij een dorps balletklasje in Noord-Limburg, door naar stadsballet en tenslotte de dansopleiding aan het Conservatorium in Tilburg. Ze heeft jarenlang professioneel gedanst bij het toenmalige Folkloristisch Danstheater in Amsterdam.

Mariëtte was betrokken bij het ontstaan van de Bulgaarse Dansgroep Praznik, opgericht door Jaap Leegwater, en ze heeft gedanst bij demonstratiegroep Hupsakee. Ze heeft festivalreizen gemaakt naar Folkmoot in Amerika en met Tineke en Maurits van Geel naar Armenië.

Mariëtte heeft meegewerkt aan 2 Mix-programma’s. Regelmatig is zij gevraagd voor o.a. Doe Dans, het Ommen-festival en heeft als gastdocent vele workshops gegeven in binnen- en buitenland. Israëlisch dansen is één van haar specialismen. Haar levensmotto: “Dansen is ontspanning voor lichaam en geest.”

Email: mariette@orodans.nl

Claudy

Claudy van der Werff

o MBVO 55+

Claudy geeft sinds 1999 Werelddansen aan ouderen. Ze geeft les aan diverse MBVO-groepen (Meer Bewegen voor Ouderen) in Haarlem en omgeving. De dansen zijn wat rustiger en met minder draaien en springen, maar het blijft Werelddansen. In 2004 behaalde zij de bevoegdheid om les te geven in Antilliaanse folkloredans. In 2016 is zij op de maandagmorgen een 55+groep gestart bij Oro. De deelnemers vinden het heel gezellig om de week mee te beginnen. Haar motto is: “Waarom lopen als je kunt dansen?”

Email: claudy@orodans.nl

Kelly Muller (-Hinfelaar)

o Internationaal

Kelly is op jonge leeftijd begonnen met dansen. Toen zij drie jaar oud was is zij lid geworden van de kinderdemonstratiegroep Mali Igraci. Rond haar 18e heeft ze de overstap gemaakt naar internationaal dansensemble Paloina.

Met de demonstratie groepen is ze meerdere keren op festival geweest en heeft ze vaak op het podium gestaan in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft Kelly zelf gedanst bij Oro. In 2019 is Kelly begonnen aan de Scholing Werelddansleider en heeft ze stagegelopen op verschillende groepen. Deze opleiding heeft zij succesvol afgerond. Sinds 2020 is Kelly gestart met lesgeven bij Igram en Oro.

Email: kelly@orodans.nl